друкувати


Гончарук розповів, як збирається побороти корупцію в земельній сфері

23 жовтня 2019, 09:30

Створення публічної кадастрової карти, синхронізованої з інформацією про надра й воду, дозволить подолати корупцію в земельній сфері. Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час виїзного прийому громадян з питань діяльності Держгеокадастру.

«Дуже просто — у нас є кадастри. Раніше (кожен орган, — ред.) сам собі цю базу вів, приховував інформацію для того, щоб нею маніпулювати, торгувати, тож продовжувалася корупція. Це вже припинилося насправді, тому на публічній кадастровій карті вже з'являються проблиски, вже й ліси можна побачити, чого раніше не було. Скоро вона буде синхронізована з інформацією про надра. Синхронізована з інформацією про водозахисні смуги, і так далі», — розповів Гончарук.

За його словами, публічна кадастрова карта України, хоча поки не дає можливості побачити, що є та де, проте поповнюватиметься інформацією майже щодня.

Прем'єр запевнив, буде так, щоб українець знав усе, що можна знати про Україну, про землю, про надра, про свою власність зокрема.

Це перший і великий наш пріоритет. Тому що, приховуючи інформацію, ми даємо козирі корупціонерам, які потім нею маніпулюють і торгують. Друге — це тотальне очищення системи. І процедуру треба спрощувати, адже дуже багато папірців. Ми все будемо переводити в онлайн, будемо створювати сервіси, які дозволятимуть, не виходячи з дому, із ноутбука максимально взаємодіяти з державою", — підсумував очільник уряду.

Нагадаємо, також під час зустрічі очільником головного управління Держгеокадастру у Київській області був призначений Дмитро Бабак.

Наразі триває конкурс на посаду голови Держгеокадастру. Більше про це читайте в ексклюзивному матеріалі за посиланням.