друкувати


Кому здавати в оренду та продавати землю мають вирішувати в ОТГ — експерт

22 жовтня 2019, 12:50

Право вирішувати, кому варто здавати в оренду та продавати землю, пропонують надати органам місцевого самоврядування. Таку думку під час земельного віче висловив перший заступник керівника Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Іван Фурсенко під час четвертого етапу земельного віче.

Організатор віче — радник прем’єр-міністра, депутат парламенту 8-го скликання Олексій Мушак та AgroPolit.comLatifundist.comKurkul.com.

«Законодавство має бути спрямоване на розвиток всередині країни. Друге — це участь органів місцевого самоврядування за сівозмінами. Бо вони бачать, коли відбуваються якісь порушення, і можуть втручатися у цей процес на місцевому рівні. Якщо візьмемо Німеччину, орган місцевого самоврядування може застосовувати зонування, яка продукція, культура вирощується на цій території. І яка є потреба, кому варто здавати в оренду та продавати землю — під посіви під сади, або під ягідні чи інші культури, що дозволяє забезпечувати місцевих жителів робочими місцями та розвиток території в цілому», — зазначив Фурсенко.

Нагадаємо, Сольський розповів про механізми передачі земель поза населеними пунктами у власність ОТГ.