друкувати


Затверджено етапи приватизації 800 держпідприємств

20 жовтня 2019, 09:32

Уряд затвердив етапи підготовки і проведення приватизації перших 800 державних підприємств. Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов у Facebook.

«Головні два результати: розпочата реформа ринку землі і приватизація. Переданий законопроект в ВР по обігу землі. Сформований перелік 800 підприємств на приватизацію, а також (важливо) розпочата робота над створення фонду національного багатства, який буде якісно керувати державною власністю», – повідомив Милованов, говорячи про 50 днів роботи уряду.

Що стосується приватизації, то, на думку міністра, вона потрібна для того, щоб «на держпідприємствах перестали красти і з’явився справжній господар».

Що зроблено. Затвердили етапи підготовки і проведення приватизації перших 800 державних підприємств. У держави повинні залишитися об’єкти, що забезпечують її безпеку, які є природними монополіями, мають життєво важливе значення для суспільства та підприємства, чиї послуги/товари не можуть виконуватися ринком, – додав він.

Також він зазначив, що підготовлений законопроект про демонополізацію, а державні спиртові підприємства готуються на приватизацію.

Нагадаємо, що держкомпаніям Укрпошта, Нафтогаз і Укрзалізниця Кабмін доручив провести аудит свого майна, на підставі якого знайти надлишкові активи для продажу.