друкувати


На паї для воїнів АТО хочуть передати 15% розпайованих держемель

19 жовтня 2019, 13:38

Віддати 15% державних земель, які отримають у користування громади на паї для воїнів АТО пропонує голова парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський.  Про квоти для військових депутат розповів під час зустрічі із керівниками громад у Києві.

«Половина АТОвців хочуть отримувати компенсацію за паї, половина – отримувати землі. Насьогодні 200 тисяч воїнів АТО не отримали паї, ще 10 тисяч – це вдови та родич загиблих, ще 15 тисяч швидше за все подадуть заявки впродовж двох років в процесі ротації. Має бути квота від земель державних підприємств, які підуть на розпаювання на рівні 15%», – сказав Сольський.

Загалом 50% розпайованих земель мають намір передати працівникам, колишнім працівникам ліквідованих підприємств, які не отримували паї, та на соціальну сферу.  

На наступну зустріч із керівниками сільських рад та головами ОТГ Микола Сольський планує розглянути статистику, де повідомить про кількість площ, які отримають громади від розпаювання держпідприємств у кожному регіоні, а також обговорять потенційні надходження від податків с/г виробників.  Отримані в ході діалогу з керівниками ОТГ дані та пропозиції планують включати до законопроектів, які стосуються земельної реформи.