друкувати


У 2020 році на розвиток АПК хочуть виділити 8,4 млрд грн — деталі

18 жовтня 2019, 11:00

На розвиток агросектору на 2020 рік мають виділити близько 8,4 млрд грн держпідтримки. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Аграрний комітет Верховної Ради готує звернення до Міністерства фінансів з проханням виділити додаткові 4 млрд грн на розвиток АПК після відкриття ринку землі.

Нагадаємо, у проекті бюджету на 2020 рік передбачено 4,4 млрд грн на розвиток фермерів. Тоді як законодаство передбачає, що не менш як 1% аграрного ВВП мусить надходити на програми розвитку. Це означає, що на розвиток АПК має бути передбачено щонайменше 8,4 млрд грн.   

Також передбачається, що фермерам з бюджету-2020 компенсуватимуть відсоткову ставку за банківськими кредитами

Як повідомив голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Артем Чорноморов, у п’ятницю відбулося засідання підкомітету, на якому було введено поправки до бюджету про програми держпідтримки АПК, внесені до 1 жовтня 2019 року.

За словами Чорноморова, було вирішено включити у звернення до Кабміну та Мінфіну інформацію про кошти, згідно з 42 розділом ст. 6 Бюджетного кодексу України про 1% аграрного ВВП, які заплановані на 2019 рік у наявних програмах допомоги:

Загальна сума, передбачена 1% аграрного ВВП, становить 8,4 млрд грн, зокрема 4 млрд грн компенсації кредитної ставки на купівлю землі.