друкувати


Долю ринку землі вирішуватимуть в регіонах, – Арахамія

15 жовтня 2019, 18:00

Кабмін спільно з народними депутатами організовують так звані земельні тури в регіони, щоби налагодити зворотній зв'язок із людьми щодо відкриття ринку землі. Про це заявив глава фракції Слуга народу у Верховній Раді України Давид Арахамія, повідомляє сайт «Економічні новини»

«Виправлення в законопроект про заборону продажу землі іноземцям до 2024 року – це той тимчасовий захід, який дозволить нашим громадянам адаптуватися до закону, зрозуміти його суть і не бояться відкриття ринку землі», – сказав Арахамія.

За його словами, на даному етапі Кабмін Гончарука спільно з нардепами активно комунікують і ведуть діалог із регіонами щодо даного питання, виїжджаючи на місця.

Так звані земельні тури, покликані налагодити зворотній зв'язок з людьми, почути їхню думку та виробити спільну стратегію дій, зазначив Арахамія.

Те, що ринку землі бути, на сьогоднішній день розуміють всі, але в якій формі – питання до обговорення і дискусії», – наголосив нардеп.

Нагадаємо, що голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський пропонує не виставляти земельні ділянки на торги, якщо вони перебільшують 20 га.