друкувати


Відкриття ринку землі так само важливе, як і відкриття ринку водних ресурсів, – Іван Кунь

11 жовтня 2019, 14:25

Сільське господарство – це один із самих великих забрудників води, і відсутність стратегії використання водних ресурсів призведе до результатів, яким ніхто не зрадіє. Про це заявив генеральный директор Інтерпроект GmbH Іван Кунь під час Земельних дебатів, які відбулися 10 жовтня у Києві.

Як заявив Кунь, вода і земля – це надважливі ресурси і регуляція використання цих ресурсів має бути вдосконалена. Адже відсутність контролю породжує хаос, який може призвести до непоправних екологічних та економічних наслідків.

Ми бачимо, що ситуація з використанням водних ресурсів всіх влаштовує: з одного боку, населення не хоче платити за використання води і не вважає це доцільним, хоча вода в Україні, як і земля, це також ресурс. З іншого боку, комунальники, які мали б опікуватися цим питанням, теж задоволені ситуацією, адже вони займаються лише ремонтами, хоча ці ремонти – не вирішують стратегічних питань і це може закінчитися дуже погано», – повідомив Іван Кунь.

 

Під час своєї промови він повідомив про створення громадської організації «СІТІ АП», яка буде займатися «водними» питаннями тощо.

Ми провели дослідження-прогнозування ситуації і маємо бачення того, яке майбутнє нас чекає. У нас є два шляхи розвитку – ситуативне реагування або стратегічний підхід до питання з використанням водних ресурсів. Також ми бачимо зволікання, яке може призвести до екологічної катастрофи. Попри це все, існує майже неможливий сценарій – довгострокова стратегія з просвітницькою діяльністю і самоорганізацією суспільства, хоча його реалізація допомогла б нам зайти у сталий ринок води», – заявив Іван Кунь.