друкувати


Пріоритет у продажі землі належить українцям, – Зеленський

10 жовтня 2019, 21:17

Українські сільськогосподарники — у пріоритеті на ринку землі. До іноземців після відміни гектари не потраплять. У цьому президент Володимир Зеленський переконував кореспондента AgroPolit.com під час прес-марафону.

«Ми сиділи, я запитував вчора фермерів. Ок. Скажіть мені, будь ласка. Ви проти іноземців. Я теж гадаю, що найголовніше, щоб ця земля належала українцям. Скажіть, якщо ми продаємо цю землю тільки українцям, ви дасте якісь законодавчі гарантії, що потім не будете продавати іноземцям? Нам головне не тільки гроші в державу – нам дати можливість людям щось садити, отримувати урожай, робити маленькі ферми, господарства. Дайте українцям пріоритет. Більшого пріоритету, ніж землю продавати тільки українцям, немає», — відповів президент.

На уточнення журналіста, чи розглядає Володимир Зеленський можливість проведення Всеукраїнського референдуму на тему землі, президент відповів так:

Якщо це ключове питання – ми можемо не робити референдум. Референдум – від кого? – українці між українцями, що ми ділимо?», – сказав Зеленський.