друкувати


Зеленський та аграрії обговорять законопроект про ринок землі

9 жовтня 2019, 14:30

За даними AgroPolit.com, сьогодні о 15:00 відбудеться зустріч президента Володимира Зеленського та аграріїв, які обговорять законопроект про ринок землі та його ключові положення.

Відомо, що подію ініціював Володимир Зеленський.

На зустрічі будуть присутні голова офісу президента Андрій Богдан, голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов та заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький.

Зі сторони аграріїв участь у дискусії візьмуть предстваники Асоціації фермерів та приватних землевласників України, голова Агро-Продовольчої Ради Іван Слободянник й голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков.

Нагадаємо, наразі у Верховній Раді зареєстровано 9 законопроектів про запуск ринку землі. Один із них урядовий (№2178) , два (№2194№2195)  – від аграрного комітету і три альтернативних до одного з них (№2178-4, №2178-3,  №2178-2), решта – від окремих депутатів. Їх детальний аналіз читайте за посиланням.

27 основних положень комплексного законопроекту про ринок землі дивіться тут.

Зазначимо, що урядовий законопроект про ринок земель викликав бунт у лавах депутатів мажоритарників «Слуги народу», які відмовляються голосувати за допуск іноземців та концентрацію в одних руках 200 тис. га землі.