друкувати


В Україні працюють над підвищенням рівня екологічності с/г техніки

8 жовтня 2019, 17:00

7 жовтня відбулася чергова зустріч заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького з профільними асоціаціями в рамках щотижневих нарад, під час яких обговорюються та вирішуються актуальні питання аграрної галузі. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Участь у заході взяли представники міністерства, Держпродспоживслужби, профільних громадських спілок та асоціацій.

Метою зустрічі стало обговорення питання подальшого впровадження на території України екологічних стандартів Stage для дизелів сільсько- і лісогосподарських тракторів, самохідних машин та інших механізмів, які діють у країнах Європейського Союзу. Також учасниками було запропоновано розглянути питання щодо скорочення перехідного періоду під час запровадження норм Stage ІІІа до 1 січня 2023 року.

За оцінками експертів, дотримання відповідних стандартів за виробництва та ввезення на територію України відповідної с/г техніки спрямоване на обмеження викидів шкідливих речовин і збереження навколишнього середовища.

Також слід зазначити, що впровадження відповідних стандартів суттєво не вплине на купівельну спроможність агровиробників, а модернізація сільськогосподарської техніки та обладнання сприятиме збільшенню виробничої ефективності у аграрному секторі", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні розпочалося виробництво міні-тракторів КрАСЗ.