друкувати


Аграрії заявляють про збитки через діяльність Укрзалізниці

7 жовтня 2019, 17:10

ТОВ «Катеринопільський елеватор» агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» та ПАТ «Сумський завод продтоварів» звернулися до правоохоронних органів через факт зникнення понад 80 т соняшникової олії під час транспортування залізницею. Про це повідомляє прес-служба МХП.

Соняшникова олія перевозилася в цистернах.

ТОВ «Катеринопільський елеватор» відправив 11 цистерн загальною вагою понад 696 т, з яких було втрачено майже 39 т. ПАТ «Сумський завод продтоварів» відправив 4 цистерни загальною вагою майже 240 т, під час транспортування було втрачено 44,3 т.

ТОВ «Катеринопільський елеватор» відправив вантаж зі станції Звенигородка (Черкаська область) в напрямку станції Жовтнева на термінал ТОВ МП «Термінал Укрхарчозбутсировина». ПАТ «Сумський завод продтоварів» відправив вантаж зі станції Баси (Сумська область) в аналогічному напрямку. Факт зникнення частини вантажу було виявлено відправниками 17 та 19 вересня 2019 року, після чого було подано заяву до правоохоронних органів.

Загальний обсяг збитків, які понесли дві компанії – 6 цистерн, в яких було понад 80 т соняшникової олії (орієнтовна вартість – 1,5 млн грн).

Аграрії наголошують, що факти зникнення вантажу під час транспортування Укрзалізницею не є поодинокими, проте вперше зафіксовано втрати в таких великих обсягах", — йдеться в повідомленні.

МХП та «Сумський завод продтоварів» підтримують ініціативи уряду, спрямовані на реформування Укрзалізниці. Наслідком реформи має стати підвищення швидкості, безпечності та надійності доставки вантажів, які належать підприємствам агропромислового комплексу.