друкувати


До 2025 року обсяг вантажоперевезень річками України має зрости до 20 млн т

5 жовтня 2019, 08:23

Відповідно до Програми дій уряду, до 2025 року обсяг вантажоперевезень річками України  має зрости до 20 млн т. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації морських портів України.  

«АМПУ зацікавлене в реалізації таких проектів, які безперечно дозволять використати усі переваги транзитного потенціалу України. Будівництво перевантажувальних терміналів на нашому кордоні при наявності відповідних гарантій вантажовласників щодо перевезень своєї продукції річкою до морських портів України дозволить частково відновити та диверсифікувати транзитний потенціал України, сприятиме збільшенню вантажоперевалки у портах. До того ж окрім транзитних вантажопотоків перевагами водного транспорту перед наземним зможуть користуватися і українські виробники», – відзначив керівник «АМПУ» Райвіс Вецкаганс. 

У свою чергу начальник філії «Днопоглиблювальний флот» ДП «АМПУ» Сергій Бомчак наголосив, що Адміністрацією морських портів виконуються роботи для підтримання габаритів річкових водних шляхів та запланованих заходів з навігаційного забезпечення судноплавства на річках Дніпро та Прип’ять. Зокрема, у 2019 році тральні роботи проведені на понад 2700 км, або 226 кв. км. 

На Дніпрі силами власного спеціалізованого днопоглиблювального флоту та флотом приватного підрядника, якого ми залучили до виконання ремонтного черпання за результатами тендеру в електронній системі публічних закупівель Prozorro, відновлені гарантовані глибини на Кам’янському водосховищі. Продовжуються роботи на Кременчуцькому водосховищі. Загальний запланований обсяг експлуатаційного днопоглиблення Дніпра становить 800 тис. куб. м", – відзначив Сергій Бомчак. 

Він також повідомив, що філією оголошено повторний тендер поточного ремонтного черпання судноплавних річкових внутрішніх водних шляхів загального користування на українській ділянці р. Прип'ять, з урахуванням обов’язкового дотримання вимог екологічної безпеки під час проведення робіт.

Нагадаємо, що Кабмін хоче перенаправити зерно на річковий транспорт.