друкувати


Агросектор потребує глобального переформатування – Сольський

4 жовтня 2019, 13:00

Для ефективної роботи вітчизняного АПК потрібно оновити кадри, у тому числі – керівництво підрозділів, також – правильно вибрати пріоритети в роботі. Це виведе аграрну галузь в Україні на вищий рівень. Про це в інтерв'ю stopcor.org заявив голова комітету аграрної політики і земельних відносин Микола Сольський

«Коли ми в принципі проаналізуємо, на мій погляд, всю діяльність МінАПК, то 80-90% свого часу вони дійсно витрачали на речі, пов'язані з управлінням держпідприємствами», – наголосив народний депутат.

Сольський підкреслив, що у держави в цьому форматі управління державними підприємствами, завжди було менше мотивації на різних рівнях, вкладати, розвивати ці підприємства, оскільки директори, які нібито призначались, не знали як довго вони будуть директорами – чи на місяць, чи на півроку, чи на рік. Тому, умовно кажучи, жили всі сьогоднішнім днем, і питання про реконструкцію, реставрацію, розвиток тощо відходили на «10-й план». На першому ж опинялись якісь суто особисті цілі.

Тому, як на мене, самий простий спосіб, самий логічний, самий правильний, самий ефективний щоб все це працювало – це те, щоб це було приватизовано, і приватні власники це точно будуть розвивати, – сказав голова парламентського комітету.

Нагадаємо, що про законодавчий порядок денний аграрного комітету у Раді нового скликання читайте у інтерв’ю Сольського.