друкувати


Коломойський фінансував акцію #НіПродажуЗемліІноземцям?

4 жовтня 2019, 16:53

Майбутній ринок землі породжує скандали. Як стверджуює автор телеграм-каналу «Все ходы записаны», за акцію Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) «НіПродажуЗемліІноземцям» олігарх Ігор Коломойський заплатив останнім $100 тисяч і став її обличчям, сфотографувавшись із знаменитою табличкою.

Оскільки голова «Аграрної Ради» Андрій Дикун не домовився зі штабом Юлії Тимошенко, яка почала власну політичну боротьбу проти зняття мораторію на продаж землі, то з радістю виконує замовлення від її «любого друга», сподіваючись отримати путівку у велику політику», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2018 році ВАР та Батьківщина підписали меморандум про співробітництво щодо проведення реформ у сільському господарстві та забезпеченні розвитку сільських територій

За словами автора допису, Ігор Коломойський створює потужний інструмент впливу на Банкову, який потім зіллє в обмін на поточні бізнес-проекти – пільгові умови роботи його феросплавних заводів, контроль над «Укрнафтою» і розширення нафтобізнесу, а також отримає одну з частин, на які спробують «розпиляти» ПриватБанк.

Редакція AroPolit.com направила офіційний запит на ім'я керівника ВАР, а також журналісти спробували зв'язатися з самим Андрієм Дикуном за допомогою телефону. Врешті-решт Дикун сам вийшов на зв'язок і заявив, що у телефонній розмові він не стане нічого коментувати, щоб «не вирвали нічого з контексту», але пообіцяв, що прес-служба ВАР надішле детальні відповіді на запитання, чи має ВАР якісь ділові стосунки з Коломойським та який зв'язок між акцією #НіПродажуЗемліІноземцям та аналогічним написом на світлині з відомим олігархом.