друкувати


Аграрії протестували проти продажу землі іноземцям

4 жовтня 2019, 07:30

Вчора під стінами Верховної Ради зібралися аграрії, які вимагали прийняття земельного закону, погодженого з ними. Про це повідомляє АgroРolit.com.

Основною вимогою протестувальників є заборона продажу української землі іноземцям та відкликання відповідного урядового законопроекту №2178 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення». Учасники акції закликають ухвалити закон про референдум за народної ініціативи, щоб винести питання про ринок землі на загальноукраїнське голосування. 

Сьогодні я зустрівся з учасниками зібрання під Радою, вислухав їх позицію. Ми домовилися про те, що на наступному засіданні аграрного комітету будуть обговорюватися всі земельні законопроекти (як основні, так і альтернативні), які зареєстровані у Раді на даний момент. Я і мої колеги по комітету готові до такого обговорення», – так прокоментував підсумки зустрічі з аграріями сьогодні голова аграрного комітету Микола Сольський

Нагадаємо, попередньо у наступну п'ятницю (11 жовтня) має відбутися це засідання

Загалом же у парламенті наразі зареєстрували 5 законопроектів для запуску земельної реформи. 

Перший поданий КМУ (авторства Тимофія Милованова)  і стосується обігу ринку землі – №2178.

Другий – про референдум № 2183 (авторства Юлії Тимошенко). 

Третій – №2194, комплексний земельний законопроект (авторства голови аграрного комітету Миколи Сольського та інших депутатів). Він є базовим для розгляду у парламенті. Ключові його положення викладені нижче у презентації. 

Четвертий – №2195 про електронні аукціони (авторства голови аграрного комітету Миколи Сольського та ряду інших депутатів).. Наразі текст документа відсутній.

П'ятий – № 1101 (авторства Вадима Новинського). 

Більше про законодавчий порядок денний аграрного комітету у Раді нового скликання читайте у інтерв’ю Сольського