друкувати


Держлісагентство лишилося без «голови» — офіційно

1 лютого 2016, 19:44

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Олександр Ковальчук написав заяву про  відставку. Про  це сказано у його заяві, розміщеній на сайті відомства. Він  пояснив своє рішення синхронністю  дій з  «Самопоміччю» членом команди, якої  він є.
«Об’єднання «Самопоміч» прийняло рішення про відкликання Олексія Павленка з посади міністра аграрної політики та продовольства України і він це підтвердив та подав заяву про відставку, хочу, як член команди, заявити про те, що сьогодні я теж прийняв рішення подати у відставку», — цитує  слова Ковальчука прес-служба. Він також вирішив наслідувати цей приклад.

«Нашою командою була розроблена Концепція реформування лісової галузі, яка передбачає кардинальні зміни у всій системі лісогосподарської діяльності. Ідеологія реформування увібрала в себе найкращий досвід європейських країн. Основою бачення реформ стала найбільш ефективна модель ЄС. Використовуючи цей успішний досвід, ми плануємо і в Україні створення єдиного господарюючого суб’єкта, що не тільки збереже робочі місця та кваліфіковані кадри в галузі, а й забезпечить підвищення рівня заробітної плати та зменшить навантаження на державний бюджет. У рамках реформ нами було ініційовано впровадження електронного обліку деревини та електронних закупівель товарно-матеріальних цінностей та послуг. Вперше в історії у Держлісагентстві було запроваджено відкриті та прозорі кадрові конкурси. Ця ідеологія була підтримана Міністром аграрної політики та продовольства України Олексієм Павленком, але не знайшла підтримки в уряді», — розповів про результати  річної роботи Олександр Ковальчук.