друкувати


Держгеокадастр відкрив базу про виділення та оренду земель

2 жовтня 2019, 18:00

Держгеокадастр зробив доступним для пересічних українців базу даних про виділення та передачу земель, а також про звернення громадян.

Про намір оприлюднювати усі рішення, які стосуються земельних відносин повідомляють на офіційному сайті державної служби.

«Держгеокадастр започатковує практику оприлюднення 100% рішень, що приймаються його територіальними органами з питань розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності, в тому числі передачі у власність чи користування земельних ділянок», — зазначають у повідомленні.

Зокрема, надають посилання на сторінку, де можна побачити інформацію на 381 сторінку із вказаними номерами зареєстрованих листів та звернень громадян, які надійшли 2 жовтня 2019 року до Держгеокадастру, а також з вказаним статусом «в роботі». Серед заявників – чимало учасників АТО, які звернулися з вимогою надання у власність землі. Поруч з ними – звернення юридичних осіб про оренду землі. Поки на сторінці зазначено, що вона працює у тестовому режимі.

На електронному ресурсі будуть відображатися усі зміни електронного документообігу, пов’язаного з передачею у власність або тимчасове користування земельних ділянок.

Запровадження нового функціоналу дає можливість забезпечити подолання корупційної складової у сфері розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності та дозволяє зробити прозорими та публічними всі етапи розпорядження землями», — повідомляють у Держгеокадастрі.