друкувати


Оголошено Село Року 2019 за версією Сільського Ревізора

2 жовтня 2019, 12:35

«Сільський Ревізор» оголосив Село Року 2019 за версією народного голосування. Почесне звання, а також 100 тис. грн отримало село Колочава Закарпатської області. Про це повідомляє АgroРolit.com

Із 2 по 22 вересня на сайті SilskiyRevizor.com тривало народне голосування. Колочава отримала 1 861 голос від своїх прихильників.

Нагадаємо, раніше «Сільський Ревізор» завершив третій сезон інспекцій сіл, які взяли участь у конкурсі.

Колочава є одним із найдовших сіл в Україні. Його протяжність з одного кінця до другого становить 15 км. Усе завдяки колишнім присілкам: Брадолець, Сухар, Лази тощо, які разом й утворюють Колочаву. Як і більшість сіл у Карпатах, село лежить у долині між полонинами. Його головна особливість — хороший туристичний імідж. Саме завдяки цьому сюди щороку приїжджає близько 50 тисяч туристів на рік.

Самі по собі Карпатські гори є магнітом, котрий притягує до себе як українських, так і закордонних мандрівників. Тож не дивно, що для місцевих жителів туризм став однією з головних ніш зайнятості та наповнення місцевих бюджетів. Серед населених пунктів навіть є своя здорова конкуренція. 

Колочава — дотаційне село, з червня повністю утримується державою. Сільська рада Колочави є одним із 72 органів місцевого самоврядування та об'єднання Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької областей, а також членом Асоціації «Єврорегіон «Карпати-Україна».

Сільський Ревізор перевірив усі об’єкти інфраструктури села та дізнався, як громада використовує залучені кошти.

Тут ви не зустрінете звичних для більшості областей напрямів діяльності, які пов’язані з сільським господарством: робота на угіддях, вирощування зернових або інших культур, чи що завгодно, що відразу спадає на думку, коли ми чуємо “Підприємство в селі”. Закарпаття має широкий рекреаційно-туристичний потенціал регіону, цим і славиться, цим і приваблює туристів. Команда Сільського Ревізора була вражена, що в Колочаві є аж 3 особливих, не схожих на інші підприємства: форелева садиба, птахоферма та бджолина лікарня.

Ми їхали сюди з очікуванням перемоги. Церемонія нагородження – дуже хвилюючий момент. Дякую цьому проекту та колективу «Сільського Ревізора», які показали на всю країну нашу туристичну Колочаву. Дійсно у село приїжджають дуже багато мандрівників і закордону, і наших, тож усіх чекає в гості. Вдячний усім, хто проголосував за нас. Ми будемо надалі розвиватись і ставати все кращими і кращими. Вже плани є на 100 тисяч цих, виправимо один з наших недоліків – зробимо освітлення в селі Колочава» , – коментує перемогу голова  села Колочава Юрій Кливець.

 

Нагадаємо, «Сільський Ревізор» – це соціальний проект про українське село. Мета проекту – на національному рівні підняти проблему інфраструктури села. Ми прагнемо показати українцям, що українське село – живе, воно розвивається і може бути комфортним місцем для проживання. На прикладі успішних сіл ми розповідаємо, що співпраця місцевої влади, бізнесу та активних жителів – запорука добробуту громади. 

Упродовж 3-го сезону Сільський Ревізор відвідав 10 сіл у 7 областях: Харківській, Полтавській, Волинській, Львівській, Закарпатській, Вінницькій та Черкаській областях.