друкувати


В Україні з’явився уповноважений із земельних питань – указ

1 жовтня 2019, 17:00

Президент Володимир Зеленський призначив Романа Лещенка уповноваженим із земельних питань. Про це йдеться у відповідному документі, опублікованому на сайті очільника держави.

«Призначити Лещенка Романа Миколайовича уповноваженим президента України з земельних питань (поза штатом)», – йдеться у тексті указу №727/2019. 

Нагадаємо, що У Верховній Раді України зареєстрований проект Закону —  2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». 

Це так званий комплексний законопроект по землі, який на минулому тижні анонсував голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, народний депутат («Слуга народу») Микола Сольський

Довідка. Роман Лещенко закінчив юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, має ступінь доктора філософії у галузі права. З 2013 року викладає в університеті ім. Шевченка. Є депутатом Жашківської районної ради.