друкувати


Екс-голова Міндоходів Клименко присвоїв 600 мільйонів на поверненні ПДВ — ЗМІ

5 червня 2016, 08:04

ГПУ розслідує схему, по якій керівництво податкової інспекції Печерського району отримувало від держави компенсацію неіснуючих податків.

Про це стало відомо з рішення Печерського райсуду Києва від 24 травня 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, пише "Перша інстанція".

Головне слідче управління Генпрокуратури проводить розслідування діяльності першого заступника начальника Податкової інспекції Печерського району Києва.

Йому інкримінують ч.5 ст.191 КК України - заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах з використанням службового становища за попередньою змовою.

Як видно з матеріалів розслідування, в змові брали участь Глава податкової служби України Олександр Клименко, начальник Податкової інспекції Печерського району Вікторія Мальцева і ще ряд співробітників керівництва цих двох інституцій.

Спільники діяли через фірму "Мегатерії", від імені якої формували податковий кредит за рахунок фіктивних підприємств і отримували від держави компенсацію податку на додану вартість. На основі підроблених податкових декларацій, тільки за червень-серпень 2012 року фірма отримала 616 млн гривень з державного бюджету.

Гроші, які надходили на рахунок підприємства в банк "Капітал", організатори схеми ділили між собою.

У лютому 2016 року прокуратура заарештувала першого заступника начальника Печерської податкової інспекції. Для проведення повноцінного розслідування, прокурор попросив суд продовжити термін домашнього арешту щодо підозрюваного. Суд пішов назустріч цьому проханню і обмежив свободу пересування чиновника ще на 2 місяці.