друкувати


Держгеокадастр підписав Меморандум щодо розвитку електронних послуг, відкритих даних та електронної взаємодії

27 вересня 2019, 13:00

Держгеокадастр уклав Меморандум про співробітництво з Міністерством цифрової трансформації, Фондом «Євразія» (проект міжнародної технічної допомоги «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах (TAPAS)») та Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа». Про це повідомляє прес-служба уряду.

Документ передбачає вдосконалення системи публічних закупівель, електронних послуг та доступу до даних, що дозволить підвищити рівень прозорості роботи у сфері управління земельними ресурсами та знизити ймовірні корупційні ризики.

Зокрема, у межах Меморандуму сторони домовилися про:

Підписання Меморандуму дозволить вдосконалити процес надання електронних послуг у сфері управління земельними ресурсами, покращити наявні сервіси, а також забезпечити необхідну електронну взаємодію Держгеокадастру з іншими державними органами", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні розроблять єдину інтегровану систему державних кадастрів. 

Раніше повідомлялося, що Держгеокадастр завершить інвентаризацію сільгоспземель до початку дії ринку землі. Більше про реформування відомства читайте в ексклюзивному матеріалі AgroPolit.com — «Земельний «автомат Калашникова»: залишити чи реформувати Держгеокадастр?».

На думку голови громадської організації «Прозора земля» Володимира Коваленка, яку він висловив під час земельного віче у Києві, для безпечного запуску ринку землі слід ліквідувати Держгеокадастр, оцифрувати його функції та об’єднати два кадастри та один реєстр.