друкувати


163 підприємства включено до переліку агротехніки за програмою часткової компенсації

27 вересня 2019, 10:00

АgroPolit.com спільно з Ощадбанком запустив цикл матеріалів у межах проекту  #АгродотаціїВРозрізі, присвячених державним програмам бюджетної підтримки АПК на 2019 рік. Провідні експерти фінустанови доступно розкажуть про складні фінансові аспекти, пов’язані з кредитуванням і фінансуванням аграріїв. Йтиметься про державні програми підтримки, які реалізуються за допомогою Ощадбанку. 

У першому матеріалі, присвяченому програмі компенсації відсотків за кредитами, директор департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку Наталія Буткова-Вітвіцька розповіла про умови програми та процедуру отримання компенсації.

У другому матеріалі ми з'ясували, наскільки легко та зручно можна отримати компенсацію за придбану сільгосптехінку звичайному аграрію, а також, чи розширилася кількість виробників, чия техніка підлягає компенсації.

Перелік техніки, котра підпадає під компенсацію, періодично доповнюється, а актуальна редакція розміщена на сайті Міністерства економічного розвитку та торгівлі. На сьогодні до переліку включено 163 підприємства, які продають таку техніку. Це заводи-виробники та дилери. Два роки назад у цьому переліку було лише 40 підприємств. Як бачите, за час дії програми їхня кількість збільшилася в 4 рази. Відповідно розширився перелік самої техніки й обладнання – понад 9 тис. найменувань. Тож обирати є з чого", — зазначила Наталія Буткова-Вітвіцька.

Більше деталей про програму та умови участі у ній читайте за посиланням.