друкувати


Казахстан шукає партнерів в Україні для постачання сільгосптехніки та збільшення експорту борошна

25 вересня 2019, 07:30

Казахські підприємства шукають в Україні партнерів для налагодження власного виробництва кондитерських виробів та консервів, а також для збільшення експорту борошна. Також казахські підприємства зацікавлені у встановленні контактів з партнерами з України для постачання сільгосптехніки. Про це йшлося на українсько-казахському бізнес-форумі, повідомляє Торгово-промислова палата України.

За два дні форуму підприємці провели понад 150 переговорів.

«Протягом найближчих п’яти років Україна може стати однією з найбільш привабливих країн для казахського бізнесу. Україна має дуже тісні відносини з країнами Євросоюзу й може бути виходом Казахстану на європейський ринок. З іншого боку, Казахстан є майданчиком для виходу на ринки країн Центральної Азії та Китаю», – зазначив президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Надзвичайний і повноважний посол Казахстану в Україні Самат Ордабаєв відзначив, що умови для розвитку торгівельно-економічних відносин створюють понад 100 двосторонніх угод.

Між Казахстаном та Україною немає ані політичних, ані економічних суперечностей. Ми стратегічні партнери і маємо добру договірну базу», – зазначив дипломат.

Голова Зовнішньоторгової палати Казахстану Аян Єрєнов відзначив, що Україна представлена на ринку Казахстану широким спектром товарів. «Сподіваємось, що торгова місія стане ще однією платформою для розширення експортної корзини казахської продукції», – зазначив він.

Нагадаємо, український шоколад найбільше полюбляють у Казахстані.