друкувати


Тимофій Милованов розповів, як перевірятимуть походження коштів юридичних і фізичних осіб за купівлі землі

23 вересня 2019, 13:00

Після запуску в Україні ринку сільськогосподарських земель покупців будуть перевіряти на походження коштів. Уряд вже напрацював певні механізми походження коштів юридичних і фізичних осіб за купівлі землі. Про це заявив очільник Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов, йдеться у ексклюзивному інтерв'ю на AgroPolit.com.

«Алгоритм простий. Під час реєстрації угоди людина має показати, хто купує насправді. Якщо це фізична особа, нема питань. Єдине, що потрібно показати, це звідки вони, якщо там мільйони гривень», — зазначив Милованов. 

Іншими словами, фізична особа має довести походження своїх коштів.

Щодо юридичних осіб, у законопроекті немає відповідного механізму.

Він буде в інших законопроектах і постановах. Ми маємо стежити, побудувати систему моніторингу. Що це означає? Коли людина реєструє права на власність, і це юридична особа, ми повинні отримати інформацію, хто є справжнім власником. Як це робиться? Вона показує своїх власників, а це може бути інша юрособа – ви знаєте 15 схем, так?", — говорить Милованов.

Більше про механізми перевірки походження коштів юридичних і фізичних осіб при купівлю землі читайте за посиланням.

Нагадаємо, що МЕРТ в п’ятницю оприлюднило проект закону про обіг с/г земель. У цю середу Кабмін має його розглянути, схвалити й подати на розгляд у парламент.