друкувати


На митниці запровадять інформаційну систему, яка створюватиме посилання на кожну експортно-імпортну операцію

23 вересня 2019, 09:20

В Україні хочуть запровадити на митниці інформаційну систему, яка буде створювати посилання на кожну експортно-імпортну операцію. І по цьому посиланню будуть доступні всі необхідні документи. Про це повідомив очільник Державної митної служби Максим Нефьодов, передає Економічна правда.

Зазначається, що рівень доступу до інформації по експортно-імпортній операції у громадськості, митників і правоохоронних органів буде різним.

Крім того, головний митник збирається створити на базі інформаційних ресурсів і даних митниці публічно доступний аналітичний модуль (Business intelligence), який візуалізує всю митну інформацію.

Також Нефьодов заявив, що хоче побудувати на митниці ефективну систему роботи зі скаргами, а також систему управління взаємовідносинами з клієнтами (CRM) за даними скарг. Планується також запровадити автоматичний обмін інформацією з Міністерством інфраструктури й Укрзалізницею.

З Укрзалізницею ми працюємо над впровадженням механізму, коли дані на митницю будуть затягуватися автоматично з інформаційної системи УЗ. За нашими оцінками, це прискорить обробку й оформлення конкретного потяга на півтори-дві години. В межах економіки країни це багато. Півтори-дві години на кожен потяг сумуються в десятки тисяч людино-годин і, врешті-решт, у конкурентну здатність бізнесу", — підсумовує очільник митниці.

Нагадаємо, Рада ухвалила законопроект для українських експортерів.