друкувати


В Україні пропонують створити державну іпотечну установу для викупу сільськогосподарської землі

22 вересня 2019, 18:03

Уряд та парламент мають ініціювати створення державної земельної установи для викупу с/г земель в умовах вільного ринку землі. З такою пропозицією виступила головний редактор AgroPolit.com Наталія Білоусова під час земельного віче у Києві.

Організатором віче виступив активіст земельної реформи Олексій Мушак, інформаційними партнерами  — AgroPolit.comLatifundist.comKurkul.com.

 

 

 

Потрібно подумати над створенням в Україні іпотечної установу для викупу сільськогосподарської землі у громадян (власників паїв), якщо вони не хочуть її продавати діючим орендарям, громадам. Ця установа має також викуповувати с/г землю у юросіб, які брали у іноземних банків кредити для покупки землі, і вони або виходять з бізнесу, або компанія (власник землі) стала банкротом. Який механізм викупу цих земель – наразі питання відкрите. А воно кричуще. Нагадаю, що у підготовленому аграрним комітетом законопроекті купувати українську землю паралельно з фізичними особами громадянами України зможуть юрособи-резиденти України (зареєстровані згідно із чинним законодавством).», – наголосила вона після земельного віче. 

Нагадаємо, що міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов у ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com розвіяв 7 міфів про підготовлений земельний закон: ціна, іпотека, доступ юросіб та іноземців, доступ російського капіталу, оренда землі, децентралізація та земельний банк. Повний текст розмови читайте за посиланням, а найцікавіші тези дивіться у відео-сюжеті.