друкувати


Кому не вигідне відкриття ринку землі, – експерт

20 вересня 2019, 10:24

Відкриття українського ринку землі не вигідно локальним інвесторам, які хочуть купити землю дешевше. Про це заявив керуючий партнер Diligent Capital Partners Данило Пасько під час земельного віче.

Організатором віче виступив активіст земельної реформи Олексій Мушак, інформаційними партнерами  — AgroPolit.com, Latifundist.comKurkul.com

«Ось кому не вигідний прихід цього капіталу: це якісь локальні суб'єкти, які на сьогодні хочуть купити землю, а потім її продати», – прокоментував він.

На його думку, відкриття ринку землі вигідно для більшості суб'єктів. В першу чергу – сьогоднішнім власникам землі. Це 7 млн ​​громадян, право яких фактично порушувалося протягом останніх 20-ти років.

У разі приходу міжнародного капіталу буде більший попит на цю землю. А згідно із законом попиту і пропозиції – чим вище попит, тим вище і ціна. Сьогоднішній власник зацікавлений продати свою землю за максимальною ціною. І якщо ми обмежимо частина попиту, відповідно ми знизимо ціну і поставимо сьогоднішнього власника в положення, коли актив продається за заниженою ціною, – наголосив експерт.

За його словами, Україні також вигідно, щоб прийшов міжнародний капітал. Тому що якщо гроші конвертуються в українську землю, від цього зросте українська економіка. Якщо ці гроші приходять тільки від українських суб'єктів, по суті, капітал в Україні не спадає.
Відкриття ринку землі вигідно державі.

До бюджету будуть надходити податки. І чим земля буде дорожче, тим більше податків буде отримувати держава, – додав він.


Нагадаємо, що в Україні запровадять 2 програми фінансування для придбання землі .