друкувати


Пропонують створити загальноукраїнську біржу інвестиційних проектів в агросекторі

18 вересня 2019, 18:00

Щоб залучити потужні інвестиції в розвиток агросектору, уряду слід створити загальноукраїнську біржу інвестиційних проектів в АПК. З такою ініціативою до голови аграрного комітету Миколи Сольського та заступника міністра економіки, торгівлі і сільського господарства  Тараса Висоцького звернулася головний редактор AgroPolit.com Наталія Білоусова під час земельного віче у Києві.

Організатором віче виступив активіст земельної реформи Олексій Мушак, інформаційними партнерами  — AgroPolit.comLatifundist.com, Kurkul.com

«Паралельно із запуском ринку землі слід створити загальноукраїнську регіональну біржу з інвестиційних проектів в АПК – на ній інвестор може самостійно обрати що йому цікаво та інвестувати. Це буде дієвий інструмент: різні проекти поділені за напрямками; тваринництво, рослинництво, сільгоспкоперація та тощо», — розповідає вона.

Аби така система спрацювала, продовжує Білоусова, слід якнайшвидше призначити 5-7 торговельних аташе у основні експортні центри міжнародної торгівлі, які приводитимуть за ручку інвестора в Україну.

Загалом же експортного драйву агросектору та його учасникам додасть створення мережі торговельних агроаташе в найцікавіших для нас країнах з точки зору експорту (ЄС, Китай, Африка та інші). Вони мають стати містком для агробізнесу, союзником із пошуку нових вільних ніш на зовнішніх ринках та постійним лобістом інтересів українських компаній зовні. Це такий собі експортний політдесант міжнародного класу, група швидкого реагування, яка знає, куди бізнесу іти, де є вільні ринки та як підприємцям і державним фітосанітарним органам гармонізувати внутрішні стандарти з міжнародними, аби не наразитися на експортні бар’єри, — підсумувала головний редактор AgroPolit.com. 

Нагадаємо, що редакція AgroPolit.com підготувала опитування про подальший аграрний курс.