друкувати


В Кабміні та Раді розповіли про допуск російського капіталу до купівлі с/г землі – заява  

17 вересня 2019, 17:55

Російський капітал та інвестори з Росії не зможуть стати покупцями української с/г землі після відкриття ринку. Про це повідомили під час земельного віче заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький та голова аграрного комітету Ради Микола Сольский.

 Організатором віче виступив активіст земельної реформи Олексій Мушак, інформаційними партнерами  — AgroPolit.comLatifundist.comKurkul.com.

«Проясніть, яка роль російського капіталу в умовах вільного ринку землі: чи зможе він стати покупцем/продавцем українських чорноземів?», — поцікавився у представників уряду та парламенту голова ГО «Кріпак», власник Dengoff AgroFamily Богдан Балагура.

У відповідь Тарас Висоцький заявив, що він  виключає можливість придбання землі резидентами Росії і допускає конфіскацію знаходиться в їх власності.

Однозначно запобіжні норми повинні бути поставлені перед країною-агресора. І якщо тим чи іншим чином земля з'явиться у власності росіян (наприклад через спадок); то вона може бути конфіскована на користь держави», — відмітив він.

 Його доповнив голова  аграрного комітету Ради Микола Сольський:

У законі є пряма заборона російському капіталу…».  

За його словами, земельний законопроект з’явиться у парламенті уже наступного тижня. Його деталі читайте у ексклюзивному інтерв'ю голови парламентського аграрного комітету на на AgroPolit.com.