друкувати


Після відкриття ринку землі 1 га коштуватиме $2 тис. – прогноз

18 вересня 2019, 09:10

Після відкриття ринку землі в Україні 1 га коштуватиме $2 тис./га. Про це заявив під час земельного віче у Києві його організатор — активіст земельної реформи, народний депутат VIII скликання Олексій Мушак

Інформаційними партнерами виступили АgroPolit.com, Latifundist.com, Kurkul.com.

 «Час дешевої землі минув. Останні 18 років мораторій дозволяв дешево використовувати українську землю і не доплачувати земельну оренду. Цей період вичерпав свій потенціал. Зараз українська земля, яка вважається найкращою в світі, коштує дорого. Агробізнес повинен по-іншому будувати свою схему, розуміючи, що українська земля перестала бути дешевою», – сказав Олексій Мушак.

Він додав, що зараз в Україні ціна землі по емфітевзису коштує від $ 1,6 до $ 1,7 тис. На його думку, дешева земля буде в Херсонській та Запорізькій областях, а дорога – в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій і Чернігівській.

Як зазначив Олексій Мушак, подальша ціна української землі прямо залежатиме від того, скільки буде коштувати залучення капіталу.

Нагадаємо, що у проекті 2020 року держпідтримка АПК  буде зосереджена на компенсації ставки банківських кредитів для придбання землі  фермерами.