друкувати


Названо українські порти-лідери з перевалки вантажів

16 вересня 2019, 08:28

Миколаївські порти увійшли в число лідерів з перевалки вантажів за підсумками 8 місяців 2019 року. Про це повідомили в прес-службі ДП «АМПУ».

«Миколаївський морський порт – в лідерах по перевалці вантажів і обробці судів, а СК «Ольвія» – в прирості з обробки суден.  На початку року темпи зростання були досить скромними – 3,4% в січні 2019 року. Але поступовий, хоча впевнене зростання дозволив за підсумками серпня вийти майже на 19% приросту. Завдяки цьому ювілейну позначку в 100 млн тонн морські порти в цьому році подолали в кінці літа, тоді як в минулому році на цей показник вдалося вийти тільки в жовтні, Зокрема, Миколаївський морський порт вийшов на друге місце по перевалці вантажів – понад 21 млн тонн (+ 23,8% в порівнянні з першими вісьмома місяцями минулого року)», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що також помітні показники портів і в обробці судів.

Зокрема, в Миколаївському морському порту за 8 місяців було оброблено +1162 судна (це другий показник після Ізмаїльського морського порту). А найбільший приріст обробки суден спостерігається в порту «Ольвія» – майже 30%, – повідомили в АМПУ.

Нагадаємо, що Міністерство інфраструктури України оголосило про проведення конкурсів щодо передачі в концесію майна державних підприємств «Херсонський морський торговельний порт» та «Стивідорна компанія «Ольвія» і відповідного майна ДП «Адміністрація морських портів України».