друкувати


У Раді зареєстрували важливі законопроекти про розвиток залізничного та водного транспорту

10 вересня 2019, 09:35

У Верховній Раді України було зареєстровано проекти Законів України про залізничний транспорт України (№1196-1) та про внутрішній водний транспорт (№1182-1). Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури України.

Очільник відомства Владислав Криклій наголосив, що зазначені законопроекти спрямовані на системну реформу залізничних та річкових перевезень і висловив сподівання на підтримку парламентом законодавчих ініціатив вже в найближчій перспективі.

Так, законопроект про внутрішній водний транспорт передбачає повну лібералізацію ринку, збільшення обсягу річкового транспортування для комерційних товарів у 3 рази (до обсягів перевезення 30 млн т у 2025р.), створення фінансової та організаційної структури для задоволення потреб у капітальних інвестиціях та імплементацію норм ЄС у законодавство України.

Метою законопроекту про залізничний транспорт України є створення ефективного конкурентного середовища на ринку залізничних вантажних та пасажирських перевезень з урахуванням основних вимог законодавства ЄС. Завданням законопроекту є вдосконалення ринкових механізмів господарювання на залізничному транспорті, побудова нової структури взаємовідносин учасників перевізного процесу", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Зеленський розпорядився до кінця року передати порти «Ольвія» і «Херсон» в концесію.