друкувати


Міністр Тимофій Милованов назвав два критерії відкриття ринку землі в Україні

9 вересня 2019, 09:30

Для відкриття ринку землі в Україні необхідно фокусуватися на двох критеріях. Перший — це економічне зростання. Другий — розподіл його між людьми. Про це у інтерв'ю для НВ повідомив міністр економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов.

«Нам потрібна та реформа, яка дасть максимальне економічне зростання і поділить його результат між українцями. Зокрема між власниками землі. Іноді буває, що не вдається обох критеріїв досягти. Але ось для цього й існує Міністерство економіки, яке створює інструменти, щоби забезпечити розподіл додаткових благ від створення ринку», — додав Милованов.

Він переконаний, що законопроект про ринок землі встигнуть прийняти до 1 грудня.

Проблема не в тому, що ми не знаємо, що робити, аби запустити реформу, а в тому, що ми не можемо всередині країни, між собою, домовитися, що ми її запускаємо. Кожен тягне ковдру на себе. Люди, які володіють великими компаніями, ті, хто має корупційні позиції, або ті, хто збудував політичну кар'єру на тому, що бореться із ринком землі, наприклад.  Вони таки не розвернуться і не відмовляться, — зазначив міністр.

Нагадаємо, наразі є 35 сценаріїв відкриття ринку землі в Україні. Раніше було оприлюднено 5 ключових моментів нового законопроекту про ринок землі.