друкувати


У порту Південний відкрили новий термінал Cargill і МВ Карго

7 вересня 2019, 08:27

Вчора, 6 вересня 2019 р., в порту Південний відбулося урочисте відкриття терміналу Cargill і M.V.Cargo. Загальний обсяг одноразового зберігання – 290 тис. т. Проектна перевалочна потужність терміналу становить до 5 млн т на рік. Про це повідомляє elevatorist.com.

Повідомляється, що потужності терміналу представлені 14 силосами по 15 тис. т від компанії GSI і бетонним покриттям складом загальною ємністю до 80 тис. т зернових. Напольниками є монолітні залізобетонні конструкції з шестиметровими стінами і металевою крівлею.

На момент урочистого відкриття термінал в тестовому режимі перевалив понад 1 млн т продукції – фуражної і продовольчої пшениці, а також кукурудзи. У новому зерновому сезоні на підприємстві мають намір перевантажити понад 3 млн т зернових.

Термінал M.V.Cargo приймає зерно із залізниці та з автотранспорту. Підприємство може обробляти до 300 з/д вагонів на добу. На автоприйомі терміналу 7 ліній – 6 автомобільних перекидачі й 1 лінія для самосвального вивантаження. Одночасно можна приймати до 3 різних культур.

Для терміналу побудовано власний причал довжиною 420 м. Глибина біля причалу сягає 16 м. Орієнтовний час завантаження суден типу Panamax – 1,5-2 доби.

Нагадаємо, що 27 серпня відбулося чергове засідання міжвідомчого штабу з оперативного вирішення питань логістики в сільському господарстві за участю заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової, директора з розвитку бізнесу АТ «Укрзалізниця» Андрія Рязанцева, президента Української зернової асоціації Миколи Горбачова, представників інших профільних асоціацій та об’єднань, представників сільськогосподарських компаній.