друкувати


19 вересня у Києві відбудеться земельне «віче»

6 вересня 2019, 11:48

19 вересня у Києві збирають земельну раду –  обговорення земельної реформи та вільного ринку. З такою ініціативою виступив активіст земельної реформи, в минулому депутат парламенту 8-го скликання Олексій Мушак. Кого й навіщо він кличе — читайте у матеріалі на AgroPolit.com. 

Нагадаємо, що у парламенті зареєстрували закон про ринок землі — №10469 «Про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо запровадження вільного ринку землі та скасування земельного кріпацтва)».

Рейтинг ефективності депутатів аграрного комітету за 2014-2019 роки за посиланням: за 5 років 30 депутатів пролобіювали прийняття 35 аграрних законів. Який вигляд має аграрне лобі в новому парламенті — можна ознайомитися в аналітичному матеріалі.  

Що саме пропонується цим законопроектом — дивіться за посиланням. 

Як наразі пишуть земельний закон у президентській команді – про це у матеріалі «Офіс президента заземляється — 7 деталей закону: референдум пайовиків, квоти на держземлі, інвентаризація...». 

Наразі одна з умов кастингу на посаду аграрного міністра — проведення земельної реформи. Які вимоги в цьомоу питанні до нового очільника — у матеріалі «Аграрний камікадЗе…». 

AgroPolit.com пропонує пригадати порівняльний аналіз 4 варіанти земельних законопроектів, які розроблені у стінах парламенту. 

Структура земельної мапи України 2015-2017 роки – частина 1  та частина 2.  

Рейтинг областей України за нормативно-грошовою оцінкою та орендною ставкою с/г земель

Онлайн карта громад — результати мініреферндуму на тему як громади ставляться до зняття земельного мораторію.

Якою буде ціни продажу й оренди 1 га с/г землі — прогнози.