друкувати


Торгівля України і ЄС випереджає можливості Угоди про асоціацію – Кабмін

5 вересня 2019, 16:00

Динаміка торгівлі України з Європейським Союзом випереджає можливості Угоди про асоціацію. Про це заявив віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, повідомили УНН у пресслужбі уряду. 

«Представник уряду підкреслив, що наразі динаміка розвитку торгівлі України з ЄС дуже висока і випереджає можливості Угоди про асоціацію», –  ідеться в повідомленні.

Зі слів Кулеби, курс на зближення України з Євросоюзом – незмінний. Він наголосив, що вбачає своєю основною задачею на посаді продовження та посилення позитивних досягнень щодо виконання Угоди про асоціацію та започаткованих процесів секторальної інтеграції з ЄС.

Кулеба також вказав, що спільна робота уряду і парламенту щодо ухвалення євроінтеграційних законопроектів має бути побудована у найбільш оптимальний спосіб. Він запропонував згрупувати законопроекти за їхньою метою та тематикою.

Віцепрем’єр також підтримав ініціативу голови комітету ВРУ з питань інтеграції з ЄС Іванни Климпуш-Цинцадзе щодо посилення інституційної спроможності комітету в частині експертизи та аналізу парламентських законодавчих актів на відповідність праву ЄС.

Також він закликав членів комітету бути «адвокатами євроінтеграції у своїх фракціях» та пояснювати парламентарям важливість оперативного та якісного розгляду євроінтеграційних законів.

Віцепрем’єр запропонував уповноважити окремих людей як з боку комітету, так і з боку своєї служби для координації спільної роботи.

Нагадаємо, що у І півріччі 2019 року оборот торгівлі агропродукцією між Україною та ЄС склав $4,8 млрд