друкувати


Які нові технології використовують українські аграрії

5 вересня 2019, 13:00

Онлайн-майданчики з торгівлі урожаєм, дрони, точкова робота дистанційно керованих тракторів — стали вже звичною практикою для багатьох вітчизняних фермерів. Про це ідеться в матеріалі на biz.nv.ua.

«Україна, для якої сільське господарство — це 18% ВВП, не відстає від світового тренду. Великі вітчизняні агрокомпанії масовано інвестують у технологічні інновації, щоб рости вище за ринок і отримувати додатковий прибуток. Сьогодні практично в усіх провідних виробників галузі — компаній Кернел, МХП, Астарта, ІМК, Мрія — є свої центри досліджень і розробок. А їхні інвестиції в нові ідеї становлять мільйони доларів», – пише видання 

Автори додають, що Україна цьогоріч очікує рекордного врожаю свого головного агропродукту — зерна — на рівні 75 млн т, прогнозує Мінсільгосп США.

Однак цей показник може легко досягти і 100 млн т, якщо профільний бізнес не шкодуватиме грошей на новітні технології, впевнений Артем Беленков, засновник компанії SmartFarming. Завдяки їм і обсяг національного ринку може легко зрости з нинішніх $22,5 млрд до $30 млрд. Оскільки світ у цій галузі йде вперед дуже інтенсивно, Україні треба швидко рухатися, щоб хоча би встояти на місці, —зазначається в матеріалі.

Нагадаємо, що назвали умови підвищення ефективності ведення сільського господарства.