друкувати


На Київщині депутат і голова ради взяли 8,5 млн грн хабара за оренду земель — офіційно

2 червня 2016, 12:52

В одному з населених пунктів Васильківського району Київської області голова та депутат сільської ради вимагали та отримали неправомірну вигоду у розмірі €300 тис. та $10 тис. (загалом близько 8 млн 650 тис. грн) за надання в оренду земельних ділянок загальною площею 26 га, пише прес-служба НАБУ.

Детективи НАБУ разом із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Службою безпеки України викрили та затримали двох посадових осіб сільської ради.

«Підозрювані затримані у порядку, передбаченому статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Детективами НАБУ спільно з прокурорами САП готуються повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення за ч.4 ст. 368 КК України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») та клопотання про обрання щодо затриманих запобіжного заходу. Слідчі дії тривають», — сказано у повідомленні.

Також додається, що якщо провина затриманих буде доведена у суді, їм загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.