друкувати


Підтримку фермерам уряд надасть через кооперацію — Гройсман

2 червня 2016, 10:31

Уряд підтримує ідею розробки системи адресної цільової підтримки невеликих фермерських господарств до 500 га та розробляє необхідну нормативну базу. Про це повідомляє прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради з представниками аграрного бізнесу. 

«Наша позиція незмінна у тому, що ми хочемо підтримувати фермерський рух в Україні», — зазначив прем'єр-міністр.

Учасники обговорення наголосили на необхідності виведення вітчизняних аграрних виробників «з тіні», чому буде сприяти запровадження прозорої і справедливої системи оподаткування. Вони зауважили на потребі підтримки дрібних господарств, зокрема шляхом стимулювання кооперативів, а також у тому числі галузі тваринництва, що здійснює переробку та створює додану вартість у країні.

Представники аграрного бізнесу виявили зацікавленість у підтримці закладів професійно-технічної освіти для якісної підготовки фахівців.

Голова Уряду запевнив представників аграрного сектору у своїй підтримці.

«Я зацікавлений у тому, щоб аграрний сектор розвивався. Я зацікавлений у тому, щоби ви розширювали продукцію та поглиблювали переробку сировини. Я зацікавлений у тому, щоб ваша продукція була конкурентоздатною і готовий надавати підтримку дрібним виробниками через кооперацію. Я зацікавлений у тому, щоб система оподаткування була ефективною з точки зору наповнення бюджету», — підкреслив він.