друкувати


У Зеленського розповіли, що буде із реформою децентралізації

30 серпня 2019, 07:30

Децентралізація в Україні триватиме, але змінять головного відповідального за неї. Про це заявив у ексклюзивному коментарі AgroPolit.com нардеп «Слуга народу» та керівник передвиборчого штабу цієї політичної партії Олександр Корнієнко.

«Ми переглянемо у цьому процесі функцію лідерства, бо за старою схемою все було в руках у КМУ — у Геннадія Зубка. Як виявилось за результатами роботи, це не спрацювало. Лідерство буде у президента, бо він, як лідер нації, має усі ідеологічні та моральні підстави сказати, що нам потрібно завершити цей процес», – пояснив Корнієнко.

Він також розкрив інші деталі цієї реформи: «Можливо, він (президент, — прим.), чи ми як депутати, ініціюватимемо зміни із завершення децентралізації. Нам не треба з ним за це сваритися, бо у нас єдине бачення — слід передати повноваження на місця… Кількість районів скоротиться в 5 разів — до близько 100 (98-102). Закон для цього, імовірно, ухвалимо до кінця року… Загалом децентралізація, за нашими очікуваннями, має завершитися якнайшвидше – можливо, до кінця року».

Наразі децентралізація загальмувалася в країні. Названо 4 причини, які заважають добровільному об’єднанню територіальних громад. Наразі близько 90% населених пунктів України не мають офіційно встановлених меж.

Нагадаємо, моніторинг запровадження децентралізації в Україні — 2014-2018 роки.