друкувати


В Україні призначили відповідального за аграрну політику — 5 кроків реформування галузі

29 серпня 2019, 21:00

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук призначив відповідальним за аграрну політику міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова. Про це повідомляє власний кореспондент AgroPolit.com, який перебуває на урочистому засіданні Верховної Ради України. Нагадаємо, що у структурі оновленого КМУ немає окремого аграрного міністерства. Як уже писав AgroPolit.com, його ліквідують і функції передадуть економічному відомству у спеціально створений департамент. 

За призначення Тимофія Милованова проголосували 281 народний депутат, 26 виступили проти, 45 утримались і 43 взагалі не голосували.

Тепер про те, куди поведе новий «керманич АПК» — міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов. Раніше в трьох інтерв’ю (першедруге та третє) AgroPolit.com він озвучив 5 ключових тез із розвитку агросектору — ринок землі, правила роботи на аграрному ринку, розвиток дрібних агрокомпаній та фермерства та про АПК як національний бренд. Пропонуємо пригадати їх у матеріалі

Зазначимо, що з лютого 2019 року в.о. міністра аграрної політики та продовольства України призначено Ольгу Трофімцеву. 

Нагадаємо, що раніше було названо 15 претендентів на посаду аграрного міністра. Потім до списку додалося ще 3 кандидатури.

Також ми повідомляли, що аграрний комітет очолить Микола Сольський.