друкувати


Ольга Трофімцева: Президентський законопроект про обіг с/г земель передбачає допуск юросіб до ринку землі

28 серпня 2019, 16:40

Президентський законопроект про обіг земель сільгосппризначення в Україні, який має бути оприлюднений протягом двох тижнів, передбачає допуск юридичних осіб до ринку землі. Про це повідомила в. о. міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцева, передає Інтерфакс.

«Позиція президента щодо юросіб досить ліберальна, і це саме одна з тих розбіжностей, яка існує між нами. Я вважаю, що певні обмеження, запобіжники мають встановлюватися на першому перехідному етапі, я виступаю за поетапність відкриття ринку й, відповідно, за поетапну його лібералізацію», — сказала вона на прес-конференції в середу.

За словами Трофімцевої, базою президентського законопроекту є урядовий.

Зміни, які в ньому будуть, стосуються юридичних осіб, я думаю, ми його побачимо найближчим часом, його буде внесено до Верховної Ради як президентський, але це буде предметом розмови після першого дня роботи Верховної Ради, після формування нового Кабінету Міністрів. Цей питання тижня-двох максимум, — сказала в. о. міністра аграрної політики.

Крім того, Трофімцева уточнила, що в рамках земельної реформи буде презентовано щонайменше шість-сім законопроектів, спрямованих на нормальне функціонування ринку землі.

Нагадаємо, фермери назвали умови для відкриття ринку землі в Україні. Також днями у парламенті з’явився законопроект про ринок землі. Як наразі пишуть земельний закон у президентській команді – про це читайте у матеріалі «Офіс президента заземляється — 7 деталей закону: референдум пайовиків, квоти на держземлі, інвентаризація...».