друкувати


Мінфін та Світовий банк підписали угоду на $200 млн для інвестицій в агросектор

27 серпня 2019, 16:00

Світовий банк та Міністерство фінансів підписали угоду про залучення $200 млн на проект прискорення приватних інвестицій в сільське господарство. Про це  повідомили у прес-службі Мінфіну.

«Сьогодні міністр фінансів Оксана Маркарова та директор СБ у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен підписали угоду про позику між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо проекту «Програма «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України», сума позики за яким становить $200 млн», — повідомили у відомстві.

Залучення позики, як зазначається, дозволить:

Сільське господарство й український агробізнес загалом – це одна з ключових точок для підвищення продуктивності виробництва, підтримки економічного розвитку, і збільшення темпів зростання ВВП, що особливо важливо для нас як для Міністерства фінансів, — сказала Оксана Маркарова. — Україна, яку колись називали житницею Європи і яка зараз має потенціал стати глобальним постачальником продуктів для світу, потребує таких проектів, як цей, зокрема, для підготовки земельної реформи і прозорого відкриття ринку землі. Упевнена, його успішна реалізація стане хорошим прикладом для наступних проектів з іншими МФО, що дозволить нам збільшувати кількість інструментів для участі приватного бізнесу у розвитку агросектору».

Нагадаємо, у розвиток української річкової логістики Євросоюз інвестує €50 млн.