друкувати


Проїзд українськими дорогами може стати платним для вантажівок

28 серпня 2019, 08:30

«Укравтодор» планує ввести плату за проїзд дорогами для великовантажного транспорту. Про це заявив в.о. глави «Укравтодору» Славомір Новак, передає Інтерфакс.

«Це була моя ініціатива — імплементувати в Україні інтелектуальні транспортні системи. Крім Weight-in-Motion (системи автоматичного зважування в русі — ред.), це також фотофіксація перевищення швидкості і системи аналізу трафіку за допомогою камер.

Четверта частина глобальної інтелектуальної транспортної системи України — це tolling, тобто збір оплат з великовантажного транспорту за проїзд дорогами України», — сказав Новак.

За його словами, введення збору буде серйозною законодавчою зміною для України, яка істотно поліпшить стан доріг у країні.

Потрібно прийняти закон, який врегулює питання цього збору. Нам вкрай необхідно ввести додаткове джерело Дорожнього фонду. Існує європейський принцип: фури, особливо ті, які заробляють на перевезеннях, повинні більше платити за проїзд по дорога», — додав в.о. голови «Укравтодору».

«Обсяги руйнування автодоріг за рахунок перевантаженого транспорту величезні. Проблема з перевантаженими фурами в Україні дуже, дуже велика», — наголосив він.

Нагадаємо, бізнес скаржиться на нестачу автодозволів на міжнародні перевезення.