друкувати


Мінфін зможе отримати дані про доходи українців — законопроект

27 серпня 2019, 18:00

У Міністерстві фінансів України розробили законопроект, яким дозволяється обмін інформацією між різними відомствами про українців для перевірки пенсій, субсидій, допомог, пільг та інших соціальних виплат. Проект закону розміщений на сайті Міністерства фінансів України.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, обмін інформацією повинен буде проходити між Мінфіном, МВС та центральними органами виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра фінансів України та Міністра внутрішніх справ України, для здійснення повноважень, визначених законодавством. Обмін інформацією здійснюватиметься в електронній формі.

Законопроектом передбачено запровадження механізму обміну відомостями, що передаються та приймаються в порядку інформаційної взаємодії інформаційних систем між розпорядником інформаційного ресурсу та його одержувачами відповідно до затвердженого переліку таких відомостей.

Обмін інформацією між зазначеними органами є необхідним для:

Обмін даними відбуватиметься таким чином:

Нагадаємо, голова Державної митної служби України Максим Нефьодов назвав три пріоритети митної служби на найближчий рік.