друкувати


У Зеленського заговорили про відстрочку штрафів за зберігання пального без ліцензії

26 серпня 2019, 11:30

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики планує подати на розгляд Верховної Ради законопроект про відстрочення введення штрафів за порушення при зберіганні палива до 1 січня 2020 року. Про це повідомив потенційний глава комітету Данило Гетманцев, передає Інтерфакс.

«Обов'язково одним з перших рішень буде перенесення вступу в силу штрафів за новою системою адміністрування акцизу на паливо з 1 жовтня на 1 січня. За цей період ми повинні істотно відкоригувати систему адміністрування цього акцизу. Ми не встигаємо зробити це буквально в перших законопроектах, тому переносимо штрафи», — сказав Гетманцев.

За словами Гетманцева, зміни будуть обговорюватися з представниками бізнесу, і вже у вересні сторони повинні вийти на узгоджений варіант законопроекту.

Нагадаємо, ДФС видала понад 9,5 тис. ліцензій на право виробництва, зберігання та торгівлю пальним.

Раніше повідомлялося, що до 1 липня повинні були отримати ліцензії на зберігання пального на своїй території. Однак 97% фермерів не можуть вчасно оформити ліцензії на пальне, оскільки не мають повного комплекту документів. Штрафи за відсутність ліцензії планувалося ввести з 1 липня, проте Верховна Рада відтермінувала каральну частину до 1 січня 2020 року.