друкувати


Кандидатам на посаду аграрного міністра пропонують пройти онлайн-дебати за прикладом Зеленського

26 серпня 2019, 08:30

AgroPolit.com запрошує 28 серпня на онлайн-дебати в приміщення «Україна Інформ» 18 кандидатів на посаду аграрного міністра, рекомендованих аграрним ринком УкраїниКонкретний час буде повідомлено згодом.

Нагадаємо, що 1 серпня 2019 року ми спільно з нашими колегами із Latifundist.com, Kurkul.com, Elevatorist.com, Тraktorist.ua та SuperAgronom.com запустили онлайн-голосування серед своїх читачів на тему, кого вони хочуть бачити новим міністром в аграрному кріслі.

Наразі у опитуванні взяли участь 97 569 осіб! За проміжними результатами голосування протягом трьох тижнів більшість голосів читачі всіх 5-ти сайтів віддали за Івана Мірошніченка (61%).  На другому місці – Іван Слободяник (25%). На третьому – Ірина Паламар (7% ).

Деталі онлайн-дебатів розповіла головний редактор AgroPolit.com Наталія Білоусова.

Ми організовуємо перші в історії Україні онлайн-агродебати, спираючись на позитивний досвід аналогічних президентських дебатів на стадіоні між Володимиром Зеленським та Петром Порошенком. AgroPolit.com запрошує всіх 18 осіб (15 були в опитуванні, а троє додалися за останній тиждень), яким ринок готовий довірити долю агросеткору на наступні 5 років, щоби разом почути їхнє бачення розвитку АПК за ключовими напрямами (ринок землі, приватизація, оподаткування, розвиток експорту, протидія рейдерству та інше)», — каже вона.

Чому ми пішли на цей крок?

Ми бачимо, що торги за це аграрне крісло наразі дуже потужні: на першому засіданні Ради обіцяють показати новий склад КМУ й аграрного міністра теж. Окремі особи уже впевнено бачать себе з короною на троні. Нас же цікавить майбутнє – яким воно буде у сектору та України. На кону щонайменше 42,7 млн га  с/г землі, а відтак і держави, бо 6,9 млн людей – власники паїв. Наше завдання як медіа – не допустити занесення в Мінагро «кота у мішку» (подібні спроби раніше закінчилися негативом для ринку). Звісно, саме Володимиру ЗеленськомуАндрію Богдану та новому прем’єру вирішувати в фіналі, хто буде головним у Мінагро. Хотілося, щоби там опинилася особистість, яку поважає, знає, розуміє, підтримує ринок та з якою готовий змінювати обличчя сектору, а не робити косметичний апдейт для галочки», — пояснює Білоусова.

Вона вважає, що такий формат покаже картину того, яких саме стратегічних змін очікує агроринок від нового міністра.

Я окремо звертаюся до вас, Володимире Олександровичу, як до гаранта Конституції, з проханням: навіть якщо ви уже прийняли рішення по кандидатурі аграрного міністра, уважно подивіться ці дебати. І ви зрозумієте, чого та яких змін насправді хоче ринок. Ви набираєте прогресивних людей у свою команду, які сповідують ваші принципи й підходи, які з легкістю і без сумніву повторять їх – бо це основа та принципи. 19 квітня ви Володимир Олександрович не злякалися і конкретно у вічі кожному українцю розповіли й по полицях розклали хто ви, де «кіт» і де «мішок». Тому у вас підтримка за 75% Андрій ГордійчукМар'ян Заблоцький, Вадим ІвченкоЛеонід КозаченкоАлекс ЛіссітсаВладислава Магалецька-Рутицька, Олексій Мушак, Іван МірошніченкоОлексій Павленко, Ірина Паламар, Зиновій СвередаОльга Трофімцева, Іван Слободяник, Юрій КрутькоІван ЧайківськийВіталій ІльченкоСергій Глущенко, Тарас Висоцький — ми віримо, що ви не «коти у мішку». Ринок вважає вас лідерами, покажіть країні, як слід правильно змінити обличчя агросеткору! Стадіон – так стадіон!», — говорить головний редактор AgroPolit.com.

Довідка: Україна Інформ – унікальне інформаційне агентство з власним медіапорталом, побудованим на сучасних технологіях. Їхнім продуктом можуть користуватися усі медіаресурси, без жодних обмежень у повторах і часі. Воно проводить унікальні обговорення, суспільні слухання, прес-конференції та телемости на високому технічному рівні, залучаючи учасників з різних країн. Їхні канали зв’язку та технічні можливості дозволяють робити одночасно 30 тисяч стрімів, з почерговим переключенням кожного учасника. Адреса: Україна, Київ, вул. Кирилівська (Фрунзе) 102, Офіс УНТ (Українське Народне Телебачення).