друкувати


Аграріям перекривають доступ до імпортних добрив напередодні посівної, – заява

23 серпня 2019, 18:15

Ініційоване МЕРТ розслідування щодо імпорту міндобрив різних груп в Україні обернеться для ринку дефіцитом напередодні посівної. Такий прогноз озвучив в ексклюзивному коментарі для AgroPolit.com голова Агро-Продовольчої ради Іван Слободяник.

Нагадаємо, 21 серпня 2019 року в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі відбулося засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, на якому розглядалися питання захисту українських товаровиробників від недобросовісного та зростаючого імпорту.

Ініціатива з перевіркою імпорту добрив, а також готовність закрити ввезення добрив до України, схожа на спробу старого керівництва держави наостанок підзаробити «на пенсію» за рахунок українського монополіста добрив, а також «підсунути свиню» аграріям напередодні підготовки ґрунту до зими та подальшої посівної компанії», – заявив Іван Слободяник.

За його словами, на ринку всім відомо, кому належать заводи добрив в Україні та чому у нас добрива дорожчі на 50%, наприклад, за литовські.

Тому диверсифікація імпорту добрив – це просто нагальга потреба й необхідність. Безумовно, ми маємо обмежувати російські добрива, але крім російської продукції є й грузинська, турецька, литовська тощо», – вважає Іван Слободяник.