друкувати


У парламенті з’явився законопроект про ринок землі – документ

22 серпня 2019, 16:23

У парламенті зареєстрували закон про ринок землі — №10469 «Про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо запровадження вільного ринку землі та скасування земельного кріпацтва)». Його автор – нардеп 8-го скликання Олексій Мушак. Нагадаємо, раніше депутат реєстрував ще земельні законопроекти, зокрема, про скасування мораторію – № 9355-2.

Нагадаємо, Рада 8-го скликання ще діє і припиняє свою роботу у перший день. Зібрання новообраних депутатів – 29 серпня. Рейтинг ефективності депутатів аграрного комітету за 2014-2019 роки за посиланням: за 5 років 30 депутатів пролобіювали прийняття 35 аграрних законів. Як виглядає аграрне лобі в новому парламенті можна ознайомитися у аналітичному матеріалі

Що саме пропонується цим законопроектом — дивіться за посиланням.

Як наразі пишуть земельний закон у президентській команді – про це у матеріалові «Офіс президента заземляється — 7 деталей закону: референдум пайовиків, квоти на держземлі, інвентаризація...».

Наразі одна з умов кастингу на посаду аграрного міністра — проведення земельної реформи. Які вимоги в цьомоу питанні до нового очільника — у матеріалі «Аграрний камікадЗе…».

AgroPolit.com пропонує пригадати порівняльний аналіз 4 варіанти земельних законопроектів, які розроблені у стінах парламенту.

Структура земельної мапи України 2015-2017 роки – частина 1 та частина 2. 

Рейтинг областей України за нормативно-грошовою оцінкою та орендною ставкою с/г земель.

Онлайн карта громад — результати мініреферндуму на тему як громади ставляться до зняття земельного мораторію.

Якою буде ціни продажу й оренди 1 га с/г землі — прогнози.

 Найповніший перелік прихильників і противників зняття земельного мораторію та вільного ринку землі — 2017, 2018 та 2019 роки.