друкувати


На Львівщині Нацполіція допомагає боротися з АЧС

22 серпня 2019, 14:00

Минулого тижня у Львівській області трапився спалах африканської чуми свиней (АЧС), до проведення карантинно-обмежувальних заходів залучили військовослужбовців Національної гвардії України. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

«На дорогах при в'їзді в епізоотичний осередок на виконання рішення ДНПК для запобігання поширенню збудника АЧС нацгвардійці несуть службу на постах разом із працівниками поліції і за участі працівників управління безпеки харчових продуктів і ветеринарної медицини цілодобово», – йдеться в повідомленні.

Спалах АЧС було зафіксовано на території свиноферми поблизу села Кавське Стрийського району 16 серпня.

У цілому в Україні вірус не вщухає з 2012 року. Тільки з початку 2019 року було зафіксовано вже майже 40 спалахів захворювання. Минулого року їхня кількість сягнула 145. Вірус проник в усі регіони нашої країни.

Нагадаємо, що голова АТУ Ірина Паламар вважає, що через халатність вищих чинів Мінагрополітики у Стрийському районі Львівської області на одному з найбільших в Україні свинокомплексів – підприємстві «Галичина Захід» – від АЧС «згоріло» господарство на 100 тисяч голів.